Σελίδες

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Η «προστασία της α’ κατοικίας» και η «στημένη αντιπαράθεση» των κ.κ. Γεωργιάδη - Παππά


Περιβάλλον: Να μιλήσουμε για τα σημερινά προβλήματα της κατοικίας; Ο κ. Υπουργός της Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης είπε σήμερα ότι «από τις 30 Απρίλη 2020 σταματά η προστασία της α’ κατοικίας» και μάλιστα συμπλήρωσε ότι «το λέω από σήμερα για να μη χαλάμε τις καρδιές μας» . Και ο κ. Νίκος Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε μέσω twitter « Η λέξη "ντροπή" είναι λίγη για να τους χαρακτηρίσει»
Αρχιτέκτονας: Και εγώ τώρα τι θέλεις να κάνω, να σου σχολιάσω τι; Τις δηλώσεις ενός Υπουργού και ενός πρώην Υπουργού που διαφωνούν σήμερα στο θέμα της προστασίας της α’ κατοικίας, αλλά  συμφωνούν, το δήλωσε πρόσφατα ο πρώην Υπουργός,  ότι «η επένδυση στο Ελληνικό είναι εμβληματική»; Με τι να  ζυγίσω το «ντροπή» του κ. Παππά, με την δική του όταν είπε το «παλιά ξινά σταφύλια» για τον διορισμό του Λάμπη Ταγματάρχη στην ΕΡΤ; Η «ντροπή» δεν είναι περιτύλιγμα, που τυλίγει το «κουτί με το περιεχόμενο», να νομίζουμε ότι αλλάζοντας το περιτύλιγμα η δικιά μας «ντροπή» ζυγίζει λιγότερο από του άλλου.
Ξέρεις κάποτε είχα πάει σε μία συγκέντρωση πολιτών, στο Δήμο που μένω, που διαμαρτυρόντουσαν για τις «ράμπες» για άτομα με κινητικά προβλήματα, που υπάρχουν στα πεζοδρόμια. Ο εν ενεργεία Δήμαρχος μας είπε ότι έχει καλύψει με «ράμπες» όλα τα πεζοδρόμια, και μας ανέφερε και τα στατιστικά, κάλυψη με «ράμπες» στο 98% των πεζοδρομίων, μας είπε. Ο προηγούμενος Δήμαρχος μας είπε ότι και εκείνος ήθελε να καλύψει το 100% αλλά δεν πρόλαβε, γιατί άλλαξε η Δημαρχία, το 50% όμως από το 98% του σήμερα, μας είπε, έγινε επί της Δημαρχίας του. Και οι δύο όμως δεν απάντησαν στο ερώτημα «πόσες από αυτές είναι λειτουργικά χρησιμοποιήσιμες». Αυτό ήταν ένα στοιχείο που δεν το είχε στα στατιστικά στοιχεία του ούτε ο  εν ενεργεία Δήμαρχος ούτε ο πρώην Δήμαρχος. Και εκεί συμμάχησαν, γιατί κατάλαβαν ότι αυτό που θέλανε να κρύψουν και οι δύο αποκαλύφθηκε, και άρχισαν έναν αγώνα «αντιπαράθεσης» μεταξύ τους, για να καλύψουν αυτό που θέλανε  και οι δύο να κρύψουν.
Αυτό μου θυμίζει η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στο σημερινό και πρώην Υπουργό.
Αυτό που θέλουν να κρύψουν και οι δύο είναι το γιατί εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει η  λεηλασία της περιουσίας του Ελληνικού λαού. Το αν η «λεηλασία» προχωρούσε με πιο αργούς ρυθμούς παλαιότερα και θα προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς τώρα, δεν σημαίνει ότι η «παλιά λεηλασία» δεν ήταν «λεηλασία».   

Δεν υπάρχουν σχόλια: