Σελίδες

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Οι νέες «διαδρομές» στην Ακρόπολη, ας μη γελιόμαστε, δεν προορίζονται για τα «άτομα με δυσκολία στην κίνηση»

 

Περιβάλλον: Το διάβασες; Ξεκίνησαν λέει στον αρχαιολογικό χώρο  της Ακρόπολης τα έργα «διαμόρφωσης διαδρομών για άτομα με δυσκολία στην κίνηση».

Αρχιτέκτονας: Ναι. Τα «άτομα με δυσκολία στην κίνηση» δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη , θα μπορούν από δω και πέρα να κυκλοφορούν στην Ακρόπολη. Την «έπιασε» ο πόνος την Κυβέρνηση  για τα «άτομα με δυσκολία στην κίνηση». Για άλλα «άτομα» προορίζεται το έργο. Προορίζεται για τα «άτομα» εκείνα που απαιτούν «διαδρομές» για 11ποντες και 13ποντες γόβες, γιατί με τις σημερινές συνθήκες «έχουν δυσκολία στην κίνηση». Οι «εκδηλώσεις» κ.α  απαιτούν «ευκολία κινήσεων» του εξοπλισμού και των ατόμων. Πως θα ανέβουν οι «κυρίες» στην εκδήλωση, με μακρύ φόρεμα και ίσιο παπούτσι, γίνεται, δεν γίνεται. Και μη ξεχνάς ότι έχουμε και τις «εκδηλώσεις» για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Περιβάλλον: Λες δηλαδή ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς εμπορικούς;

Αρχιτέκτονας: Δεν το λέω εγώ, αυτοί το λένε. Το είπε και ο Υπουργός Περιβάλλοντος στην πρόσφατη ομιλία του για το Νέο Περιβαλλοντικό Νόμο. «Πρέπει» μας είπε «οι επενδυτές να μπορούν να κάνουν την δουλειά τους». Και φροντίσανε με τον Νέο Νόμο να μπορούν να κάνουν την «δουλειά» τους και σε περιοχές «Νatura». Εσύ φαντάζεσαι ότι θα αφήσουν την Ακρόπολη έξω από τις «δουλειές» τους;

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: