Σελίδες

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Η «πολιτική σημαία» της Κυβέρνησης με «έμβλημα» τη «χυδαία υποτίμηση και περιφρόνηση της νοημοσύνης του Λαού» που «έπεσε» μετά τα «ΤΕΜΠΗ» πρέπει να μείνει για πάντα «κάτω»

 

Περιβάλλον:  Ήρθα να συζητήσουμε για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Αρχιτέκτονας: Και ποιος σου είπε ότι θέλω να το συζητήσω.  

Περιβάλλον: Γιατί; Ένα τόσο τραγικό γεγονός όπου έχασαν τη ζωή τους τόσοι νέοι άνθρωποι…..

Αρχιτέκτονας: Ακριβώς γι αυτό. Μου λείπουν τα λόγια, μου λείπουν οι λέξεις

Περιβάλλον: Τι θα πει σου «λείπουν τα λόγια, οι λέξεις»

Αρχιτέκτονας:  Τα «λόγια και οι λέξεις» ξέρεις  έχουν και περιεχόμενο, δεν είναι άδεια σακούλια, στο έχω πει κι άλλη φορά αυτό.

Περιβάλλον: Ναι το θυμάμαι. Τότε με την πυρκαγιά στο Μάτι. Τότε μου είχες πει ότι : «Στο Μάτι η «αξία» της ανθρώπινης ζωής του λαού «μηδενίστηκε» από την Κυβέρνηση για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν στην Μάνδρα.» Και μάλιστα μου εξήγησες και τι σημαίνει «πολιτική ευθύνη» . Μου είπες: «Ο όρος όμως ο σωστός είναι "πολιτική ευθύνη για τις Κυβερνητικές επιλογές". Για τις "επιλογές" παίρνει την "ευθύνη". Οι "επιλογές" όμως αυτές έφεραν και πάλι "ανθρώπους του λαού νεκρούς".  Γιατί μόνο " ανθρώπους του λαού νεκρούς" μπορούν  να φέρνουν.  Είναι "επιλογές" που σκοτώνουν τον "Λαό", και αναζωογονούν την "κυρίαρχη τάξη". .Αυτή την "πολιτική ευθύνη" πρέπει να ξέρει ότι πήρε, ο κ. Πρωθυπουργός. Αν δεν το κατάλαβε ας αλλάξει τις "επιλογές" του όσο είναι ακόμη καιρός. Οι λέξεις έχουν και περιεχόμενο δεν είναι άδεια σακούλια.»

Αρχιτέκτονας: Βλέπω θυμάσαι καλά τις συζητήσεις μας. Η σημερινή Κυβέρνηση όμως έκανε «έμβλημα» στην «πολιτική της σημαία» τη  «χυδαία υποτίμηση και περιφρόνηση της νοημοσύνης του λαού». Με αυτό το ιδεολογικό υπόβαθρο κυβερνά. Βάφτισε τη «δουλική υποταγή» της στους έχοντες «αριστεία» και την «αντιλαϊκή τραμπούκικη συμπεριφορά της» «δόγμα νόμου και τάξης».  Το απέδειξε  με τον  κορονοϊό, με την Εύβοια,  με τα Εξάρχεια, με τα «κόκκινα δάνεια»,  με την «Πανεπιστημιακή Αστυνομία», με  ……με…… Και συνεχίζει να βαδίζει στον ίδιο δρόμο.  Εμφανίστηκε, στα «ΤΕΜΠΗ» με «φτιασιδωμένο  αυστηρό πρόσωπο», να μιλά  για «ανθρώπινο λάθος», οι «άριστοι- όπως ο ίδιος- εξαιρούνται», εννοούσε, με «τραμπούκικο» να λέει ότι «αν λέγαμε ότι είναι επικίνδυνα τα τραίνα κανείς δεν θα ανέβαινε σε αυτά», με τον αρμόδιο υπουργό να έχει φορέσει τη «λυπημένη μάσκα»  και να μιλάει για «πολιτική ευθύνη» χωρίς να εννοεί την σημασία της, λες και η «πολιτική ευθύνη» είναι ένα t-shirt που το φοράμε και το βγάζουμε όποτε μας γουστάρει και μας εξυπηρετεί,  με τα Κυβερνητικά ΜΜΕ να ασχημονούν, με…. με….  .   .

 Αυτή η «πολιτική σημαία» όμως έπεσε «κάτω» μετά τα «ΤΕΜΠΗ»  . Αυτό το να μείνει «κάτω» φοβάται σήμερα η Κυβέρνηση,  και να είσαι σίγουρος ότι  θα χρησιμοποιήσει, και ήδη έχει αρχίσει να τα χρησιμοποιεί,  όλα τα μέσα για να το ανατρέψει. Από εμάς εξαρτάται αν θα το καταφέρει.      

Περιβάλλον: Εσύ τι λες;

Αρχιτέκτονας: Εγώ  είμαι φύσει  αισιόδοξη, και είμαι σήμερα πιο αισιόδοξη γιατί βλέπω τη νεολαία να πρωτοστατεί, και αυτό γεννάει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: