Σελίδες

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Η «σιωπή» της ηγεσίας του ΤΕΕ στα δημοσιεύματα : " ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το μπόνους τετραγωνικών & ύψους που δίνει ο ΝΟΚ"


Περιβάλλον: Το διάβασες : ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το μπόνους τετραγωνικών & ύψους που δίνει ο ΝΟΚ

Αρχιτέκτονας; Το διάβασα.

Περιβάλλον: Είμαι περίεργος ποια  θα είναι η αντίδραση του Προέδρου του ΤΕΕ

Αρχιτέκτονας; Θα δούμε……

Περιβάλλον: Μα είναι «ένθερμος» υποστηρικτής του ΝΟΚ. Είμαι περίεργος να ακούσω τι θα πει. Εσύ;

Αρχιτέκτονας; Κοίταξε. Κάνεις ένα λάθος. Πιστεύεις ακόμη ότι το ΤΕΕ είναι «Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας». Δεν είναι όμως έτσι. Το ΤΕΕ είναι εδώ και αρκετά χρόνια. « Τεχνικό Εξυπηρετήριο Εργολάβων». Γι'  αυτό και οι Εργολάβοι» το επιβράβευσαν μεσολαβώντας να γίνει  « Πάροχος Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ». Τους «Εργολάβους»  εξυπηρέτησε η  «αυθαίρετη δόμηση», τους «Εργολάβους» εξυπηρέτησε η εκτός σχεδίου δόμηση σε οικόπεδα χωρίς πρόσωπο σε δρόμο, τους «Εργολάβους» εξυπηρέτησε η υποβάθμιση των κέντρων των πόλεων, τους «Εργολάβους» εξυπηρέτησε η μεταφορά συντελεστή δόμησης, τους «Εργολάβους» εξυπηρέτησε το «κλείσιμο των Πολεοδομιών της χώρας, τους «Εργολάβους» εξυπηρετεί ο ΝΟΚ, τους «Εργολάβους» εξυπηρετεί η «οικοδομική άδεια με ευθύνη Μηχανικού», τους «Εργολάβους» εξυπηρετεί………

Η περιβαλλοντική  επιβάρυνση της Χώρας μας από τις συνεχείς και μακροχρόνιες «εξυπηρετήσεις των εργολάβων» είναι πολύ μεγάλη. Τις βλέπει και τις βιώνει ο λαός στην καθημερινότητά του. Αλλά το ΤΕΕ πιστό στον δρόμο που χάραξαν γι'  αυτό οι «εργολάβοι», βάφτισε την «περιβαλλοντική εργολαβική εξυπηρέτηση», «περιβαλλοντική αναβάθμιση» πήρε βραβείο «αριστείας» από τους εργολάβους, και ανέλαβε με μεγάλη «περηφάνεια» να πείσει τον λαό ότι ο ΝΟΚ δεν είναι «Νέα Οικοδομική Κερδοσκοπία» αλλά «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός» που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής του λαού, μπορεί να του κόβει τη θέα που είχε αλλά θα έχει απέναντί του ένα κτίριο «βιοκλιματικό» και πρέπει να χαίρεται που θα έχει τέτοια νέα «θέα», ας του κόβει τον αέρα αλλά το βιοκλιματικό κτίριο θα του ρίχνει το δικό του « μη ενεργοβόρο αέρα» που είναι πιο «υγιεινός», θα έχει δίπλα του ένα κτίριο «υψηλής Αρχιτεκτονικής» και πρέπει να είναι χαρούμενος γι' αυτό,  γιατί έτσι θα ξεχάσει τη  δικιά του ασχήμια και του γείτονα, θα βλέπει την «απέραντη ομορφιά» του νέου «κτιρίου» και θα χαίρεται, γιατί στο κάτω-κάτω το «ψηλό κτίριο» σκεπάζει την δική του ασχήμια και πρέπει να είναι «ευχαριστημένος» γι' αυτό.

Περιβάλλον: Αυτά τα έχω ακούσει και εγώ. Αλλά εδώ πρόκειται για απόφαση του ΣτΕ και το ΤΕΕ πρέπει να απαντήσει στο ΣτΕ. Και βλέπω ότι ενώ έχουν περάσει μέρες από τις σχετικές δημοσιεύσεις η ηγεσία του  ΤΕΕ «σιωπά».

Αρχιτέκτονας; ……………!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: