Σελίδες

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ στηρίζει τον ΝΟΚ και για άλλη μια φορά «ασχημονεί» κατά του Λαού


Περιβάλλον: Το διάβασες αυτό; Δημοσιεύθηκε εδώ: https://ecopress.gr/tee-poleodomiko-bachalo-sta-idioti/  « Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός έθεσε στο τραπέζι του δημοσίου διαλόγου τα προβλήματα της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, με αιχμή τις άδειες του ΝΟΚ, μιλώντας για «παρακμή ασφάλειας δικαίου σε αυτόν τον τομέα»

Γιώργος Στασινός: απόλυτο μπάχαλο στην ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα – Δεν  έχω ξαναζήσει τέτοια παρακμή ασφάλειας δικαίου σε αυτόν τον τομέα

Την κατάσταση που επικρατεί στην ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα περιέγραψε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, κάνοντας λόγο για «παρακμή της ασφάλειας δικαίου σε αυτόν τον τομέα», στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στο 7ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2024.

-«Ζούμε αυτή την περίοδο το απόλυτο μπάχαλο σε ό, τι αφορά την ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Στασινός περιγράφοντας ότι ξεκινούν οικοδομές, με εγκρίσεις και έχοντας εκδώσει άδεια, και αμέσως σταματούν, γιατί κάποιος δήμαρχος «αποφάσισε ότι έγινε οικολόγος επειδή ο ψηφοφόρος του δεν θέλει, ουσιαστικά, να χτίσει ο απέναντι. Ανακάλυψαν τον ΝΟΚ που υπάρχει από το 2012 και ξαφνικά διαμαρτύρονται τώρα».

-«Όσα χρόνια είμαι μηχανικός δεν  έχω ξαναζήσει τέτοια παρακμή ασφάλειας δικαίου σε ό, τι αφορά αυτό το κομμάτι και πάλι κανείς δεν ασχολείται. Πλέον αν θέλεις να αναπτύξεις οικοδομική δραστηριότητα πρέπει να ρωτήσεις σε ποιον δήμο είσαι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΤΕΕ..»

Αρχιτέκτονας : Και από εμένα τι περιμένεις να σου πω. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ «ασχημονεί»  για άλλη μια φορά. Και το δικαίωμα αυτό του το έδωσαν όσοι τον ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές του ΤΕΕ. Και δεν μιλάω ούτε για τους εργολάβους που τον ψήφισαν ούτε για τους Archistar (Αρχιτέκτονες με φήμη), μιλάω για εκείνους τους «παρατρεχάμενους»  που «νομίζουν»  ότι ο νόμος τους ευνοεί. Ο Πρόεδρος τους «περιπαίζει» και αυτοί νομίζουν ότι τους «στηρίζει». Πιστεύουν ότι ο μη έλεγχος των δηλώσεων αυθαιρέτων, ο μη έλεγχος της έκδοσης οικοδομικών αδειών, ο ΝΟΚ τους στηρίζει. Δεν έχουν καταλάβει ότι η πραγματικότητα λέει ότι τους «εγκλωβίζει» στην εξυπηρέτηση των μεγάλων κατασκευαστικών συμφερόντων και στην καταπάτηση των λαϊκών συμφερόντων. Και δεν συνεχίζω. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα θέματα αυτά. Κάνε μια περιήγηση στο blog να τα δεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: