Σελίδες

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Τα «λάθη ή τις παραλείψεις» Μηχανικών στις δηλώσεις αυθαιρέτων θα τις πληρώσει και πάλι ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με το νέο Νομοσχέδιο. Η «Μηχανικοσαβούρα» επιβραβεύεται , οι ιδιοκτήτες «εμπαίζονται»

 Περιβάλλον: Διάβασα στο ecopress : Λύση για χιλιάδες άκυρα συμβόλαια από το 2011, εξαιτίας λαθών και παραλείψεων μηχανικών  ή και χωρίς καθόλου υπαγωγή στους νόμους των αυθαιρέτων δίνει νομοθετική ρύθμιση, η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο, που ψηφίζεται στη Βουλή.  Η νέα νομοθετική ρύθμιση που ψηφίζεται στη Βουλή σε γενικές γραμμές προβλέπει ότι θεραπεύεται η ακυρότητα του συμβολαίου, διορθώνεται η λανθασμένη και καλύπτεται η παράλειψη υπαγωγής αυθαιρέτου του ακινήτου, με την εκ νέου ορθή υπαγωγή από μηχανικό, που θα αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση του ακινήτου και δίνει τη δυνατότητα στον αγοραστή ιδιοκτήτη, να προχωρήσει σε μονομερή διόρθωση του συμβολαίου.

Αρχιτέκτονας: Μπράβο στο ΥΠΕΝ!!!  Βάφτισε την « έλλειψη επιστημονικής κατάρτισης» «λάθος», την «έλλειψη επιστημονικής συνείδησης» «παράλειψη» και  έλυσε το πρόβλημα.   

Περιβάλλον: Σε βλέπω θυμωμένη.

Αρχιτέκτονας: Δεν είμαι θυμωμένη. Αηδιασμένη είμαι. Και είμαι αηδιασμένη γιατί για τα  «λάθη και τις παραλείψεις» των Μηχανικών, καλούνται να πληρώσουν πάλι οι ιδιοκτήτες. Και αυτό είναι Ντροπή. Και είναι Ντροπή γιατί λέει στους ιδιοκτήτες «πάρτε νέο Μηχανικό» να σας κάνει νέα δήλωση. Αλλά ούτε ο Νέος θα ελέγχεται από το Υπουργείο για την ορθότητα της δήλωσης. Και ένα Κράτος που δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες από την Μηχανικοσαβούρα, γιατί αυτοί είναι που κάνουν τέτοιες δηλώσεις,  δεν είναι Κράτος, είναι ……  

Δεν υπάρχουν σχόλια: